- Pregătirea suportului prin aplicarea amorsei de aderență DECO PRIMER BASE.
- Aplicarea mortarului PLAM STONE, amestecat cu apă, cu grosime între 1 și 2 cm.
- Amprentarea mortarului PLAM STONE când este încă proaspăt, cu matrițele speciale STAMPI ISOPLAM®, tratate în prealabil cu PLAM LIQUID RELE.
- Corectarea mortarului PLAM STONE cu kitul de scule special KIT ATTREZZI ISOPLAM®, după circa 24 de ore.
- După uscare (circa 48 de ore), colorarea mortarului PLAM STONE după gust, cu: PLAM WAX sau PLAM PAINT.
- Aplicarea unui produs de protecție la alegere: PLAM SEALING, PLAMACRYL sau PLAM WAX incolor.
Caracteristici
Timpii de realizare a finisajului cu tehnica zidului amprentat sunt mult mai rapizi și este nevoie de mai puțină manoperă. Suprafața se realizează cu un mortar transpirant special din ciment preamestecat, ușor de prelucrat, care se amprentează cu matrițe speciale pentru a imprima decorația dorită. Tencuielile amprentate se aplică cu grosimi între 10 și 20 milimetri și se colorează, alegând dintr-o gamă vastă de nuanțe.
Zidul amprentat este extrem de versatil și poate fi aplicat practic pe orice tip de suprafață, cum ar fi beton, zidărie, cărămizi, piatră, ghips-carton, polistiren și chiar lemn, după pregătirea suportului și utilizarea unei amorse specifice care are rolul de a face să adere mai bine tencuielile amprentate.
De asemenea, zidul amprentat poate fi realizat în interior sau în exterior. Datorită folosirii produselor de protecție suprafața devine hidrofobă și rezistentă la agenții atmosferici.
Pe lângă ziduri amprentate, cu această tehnică se pot realiza și coloane, șemineuri, trepte, scări, elemente decorative și panouri.
Domenii de aplicare a zidului amprentat
Zidul amprentat se folosește pentru a finisa ziduri, coloane, panouri, structuri decorative, locuințe, spații publice, suprafețe comerciale, direcționale sau de producție și alte suporturi, cum ar fi ghips-carton, polistiren, lemn și metal.